Vårens  aktiviteter kan du se nedan eller se inbjudan …..HÄR!

”Det här var mitt liv”

Tisdagen den 22 januari 2019 kl. 19.00 får vi besök igen i Bykupan av den kände TV-producenten & regissören Bengt Roslund, Malmö.

Bengt har gjort en lång rad uppmärksammade intervjuer och dokumentär-filmer om kända personer samt producerat många underhållningsprogram.

Ämnet denna gången är ”Det här var mitt liv” och här avslöjar TV-produ-centen spelet bakom kulisserna vid ”Här är ditt liv”- produktionerna. Om sådant som inte fick hända, men som ändå gjorde det.

Kostnad för kvällen 50:- inkl. kaffe och bullar.

Välkomna till en intressant och underhållande kväll i Bykupan.

Dammen i Osbyholm

Torsdagen den 24 januari kl. 19.00 kommer Mikael Ulvholt tillsammans med representanter från Hörby Kommun och några från Länsstyrelsen att informera oss om deras syn på Kvarndammens framtida öde. Möt upp Osbyholmsbor för att vår kvarndamm ska vara kvar!!

Gammalstorp.se

Tisdagen den 19 februari kl. 19.00 kommer fotograferna Fred Lundberg och Roland Pedersen till Bykupan för att berätta om hemsidan Gammalstorp.se.  Detta är en hemsida som skapades av Fred Lundbergför ett antal år sedan. Hemsidan innehåller nu mer än 19000 bilder från Hörby och närliggande byar däribland Osbyholm och har ca 4000 besökare per månad. Bilderna spänner över många årtionden och ibland ända tillbaka till 1800-talet.                      Kanske finns det någon person eller plats just Du känner igen? Kolla på www.gammalstorp.se . Kaffe och kaka serveras till självkostnadspris. Välkommen till en nostalgisk kväll!!

Årsmöte

Fredagen den 8 mars kl. 19.00 har vi nöjet att inbjuda Er till årsmöte i Osbyholms Byförening. Efter årsmötets förhandlingar bjuder föreningen enligt traditionerna på mat och måltidsdryck. Vi avslutar kvällen med kaffe och kaka. Både nya och gamla medlemmar är välkomna till en trevlig fredagskväll!

Kom ihåg att Ni kan lösa medlemskort för 2019 redan nu genom att swisha

till 123 321 48 30. (Familj 225:-, vuxen 100:-, barn 25:-) Ange namn och gatuadress, när Ni swishar, så underlättar Ni det för vår kassör Maria Dorn.

Whisky provning

Fredagen 5 april kl.19.00 återkommer Anna Wilkmar till Bykupan. I kväll är det whiskyprovning som gäller! Fler detaljer kommer till våren. Vi kommer att prova 4 sorters whisky och äta lite lättare måltid efteråt. Välkomna!!

Valborg för hela familjen

Den 30 april tänder vi vårt Valborgsbål. Vi firar vårens ankomst med god värme och korvgrillning. De som vill gå i gemensamt fackeltåg, samlas vid Bykupan 18.45. Vi går sedan tillsammans ner till ängen och där med hjälp av facklan tänder vi bålet 19.00. Ta med egen mat att grilla och ett glatt humör!  Vi ses vid bålet. Välkomna!!

Osbyholmstrampen

Kristi Himmelfärdsdag  den 30 maj inbjuder vi traditionsenligt till Osbyholmstrampen. Kl. 10.00 startar vi vid Bykupan. Det blir tipsrunda, olika tävlingar och roliga lekar precis som vanligt. En dag att motionera, träffas och trivas tillsammans. Vi bjuder på grillad korv med bröd, kaffe eller saft med bullar. Naturligtvis hoppas vi på fint väder och att Du tar bästa lekhumöret med dig plus en penna! Välkomna till en härlig dag!

Sommarfest

Lördagen den 10 augusti

Vi har bokat Gullan o Fredrik till sommarfesten!!