På Lions initiativ hade vi bjudit in till denna trivseldag onsdagen den 19 september. Vi inledde med att Åsa Agnesson från UtbildningsForum presenterade verksamheten som de har. Företaget är inte säljande eller vinstdrivande och finansieras av sparbanksstiftelser och deras uppgift är att utbilda människor att tryggt kunna ta del av IT-samhället. Deras kurser är kostnadsfria och riktar sig till olika målgrupper: ungdomar som behöver lära sig hur man tänker ekonomi, äldre som inte kan sin moderna telefon, kurser om hur man säkert använder bankens IT-tjänster osv .Utbudet är stort och man kan gå samma kurs flera gånger om man är osäker. Man bara anmäler sig och talar om vad man vill lära sig så får man förslag på kurser. Åsa pratade också om hur man ska tänka om sin egen säkerhet så att man inte blir utsatt för de allt mer ökande äldrebrotten där man på olika sätt luras på pengar mm.

Bo Hansson från Lions presenterade deras verksamhet och berättade vad de insamlade pengarna används till både lokalt och internationellt. Sen drack vi kaffe med kanelbulle och tårta. Lions bekostade dagen.

Efteråt underhöll Kristina Backe från Trolleholm på sitt charmiga sätt med nostalgiska visor till eget gitarrkomp. Vi var ca 35 personer och vi fick mycket beröm för en trevlig eftermiddag.